Samarbeid med Kina

25.03.2019 10:00 - English

Rolf Bjerkvig (UiB) og Hans Jørgen Gåsemyr (UiB/NUPI) i samtale med Aslaug Aarsæther (UiB).

Det har den siste tiden vært diskusjoner rundt UiBs forskningssamarbeid med Kina. Den 25. mars inviterer vi Professor Rolf Bjerkvig (
UiB) og seniorforsker Hans Jørgen Gåsemyr (
UiB/
NUPI) til å dele sine erfaringer i samtale med Aslaug Aarsæther (
UiB).

Bjerkvig er professor i cellebiologi ved UiB. Han studerer tumor-biologi i samarbeid med kinesiske forskere. Samarbeidet er et resultat av Kina-satsningen ved Universitetet i Bergen og av den norske regjeringens Kina-satsning.

Hans Jørgen Gåsemyr er postdoktor ved UiB og seniorforsker ved NUPI med fokus på Kina.

Vi har invitert Bjerkvig og Gåsemyr til en samtale om samarbeidet med Kina. Er det spesielle problemstillinger som oppstår i samarbeid med Kina innen deres ulike fagfelt? Hvordan inngår forskningssamarbeid i den politiske konteksten i Kina? Er forskningssamarbeid med kinesiske forskere og institusjoner problematisk? Hva vet vi om hvordan viktige forskningsetiske normer og krav blir ivaretatt i Kina?

Arrangementet er del av vår serie “Forskningsetikk og politikk” Vi ønsker alle hjertelig velkommen! Vi serverer croissanter, kaffe og te.


Rolf Bjerkvig er direktør for Kristian Gerhard Jebsen Senter for Hjernekreft, som ligger ved Institutt for biomedisin. Han er direktør for Institutt for onkologi ved Luxembourg Institute of Health, og har etablert NORLUX Neuro-Oncology-nettverket. Siden tidlig 1980-tallet har han drevet med eksperimentell kreftbiologi og i 2015 ble Bjerkvig tildelt kong Olav V kreftforskningsprisen. Gjennom samarbeidet med Kina studerer han tumor-biologi for å utvikle målrettet kur for hjernekreft.

Hans Jørgen Gåsemyr er seniorforsker ved NUPI og postdoktor ved Institutt for sammenliknende politikk, Universitetet i Bergen. Bakgrunnen hans dekker omfattende studier innen samfunnsvitenskap, kinesisk språk og områdestudier fra norske og kinesiske universitet. PhD og MA gradene hans er innen statsvitenskap. Gåsemyr har tidligere arbeidet for FN i Beijing, og han er utdannet journalist og har arbeidserfaring fra norsk media og kringkasting.


Bilde: Chuttersnap, Unsplash.

Go to webpage

Event info.

Bergen Global
Jekteviksbakken 31, Bergen

25.03.2019
10:00
English
Add to calendar 25.03.2019, 25.03.2019

Bergen Global is a joint initiative between the University of Bergen and Chr. Michelsen Institute that addresses global challenges.