Israel forklart

07.05.2018 20:30 - English

Marte Heian-Engdal (NOREF) i samtale med Kjersti G. Berg (UiB/CMI)

|iframe width=”100%” height=”166″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/444825402&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” |iframe>

Hva er det med Israel?


Marte Heian-Engdal
(NOREF) i samtale med

Kjersti G. Berg
(UIB/CMI).

Marte Heian-Engdal har nylig gitt ut boken
Israel. Historie, politikk og samfunn (2018). Den 7. mai kommer hun til oss for å forklare.

Merk at arrangementet holdes på Litteraturhuset i Bergen.

Fra bokens vaskeseddel

«Israel er et normalt land, som ikke er normalt» hevdet den israelske høyesterettsdommeren Elyakim Rubinstein. Israel har vært i kontinuerlig konflikt i 70 år og innførte en nasjonal unntakstilstand – som fortsatt gjelder – da staten ble opprettet i 1948. Like fullt er konflikt bare én del av Israels historie. Hva vet vi egentlig om alt det som beveger seg under overflaten? Hva kjennetegner og preger de ulike delene av det israelske samfunnet? Er den israelske befolkningen så enhetlig og samstemt som nyhetsformidlingen kan gi inntrykk av? Hvordan preger landets turbulente historie politikken og samfunnsutviklingen i dag?

Israel – historie, politikk og samfunn gir en tankevekkende innføring i israelsk samfunnsliv og tar blant annet for seg Israels politiske og juridiske system, innvandringen, det etniske mangfoldet, religionens rolle, debatten om landets jødiske karakter, de omstridte bosettingene, krigene, økonomien, militærets rolle og forholdet til omverdenen.

Bildet er fra bokomslaget (Cappelen Damm)

Marte Heian-Engdal er seniorrådgiver ved NOREF. Hun har skrevet doktorgradsavhandling om Israel, USA og det palestinske flyktningspørsmålet (Universitetet i Oslo) og hun har publisert både akademisk og som spaltist i Dagsavisen.

Kjersti G. Berg er kommunikasjonsmedarbeider ved Bergen Ressurssenter CMI/UiB. Hun har skrevet doktorgradsavhandling om palestinske flyktninger, flyktningleire og FN (UiB).

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Velkommen til et nytt Forklart-seminar!

Komplekse tema og dagsaktuelle land forklart!

Go to webpage

Event info.

Bergen Global
Jekteviksbakken 31, Bergen

07.05.2018
20:30
English
Add to calendar 07.05.2018, 07.05.2018

Bergen Global is a joint initiative between the University of Bergen and Chr. Michelsen Institute that addresses global challenges.