Det amerikanske valget og veien videre

27.01.2021 09:30 - English

Gunnar Grendstad (UiB) og Hilmar Mjelde (NORCE) i samtale med Jens Kjeldsen (UiB)

Onsdag 20. januar ble Joe Biden inaugurert som USAs 46. president. Han arver et kanskje enda mer splittet og polarisert USA enn forgjengeren Donald Trump gjorde i 2016. De fire neste årene vil Biden få et krevende arbeid med å gjenreise folkets tillit til politikerne i Washington.

Hvordan vil det politiske landskapet i USA se ut frem mot neste valg? Og hvordan gjenoppretter man en tillit som sin forgjenger har brukt fire år på å ødelegge?


Bli med på Zoom her.Gunnar Grendstad
er professor ved Institutt for sammenliknende politikk på UiB. Grendstad har skrevet flere verk om amerikansk politikk og publiserte nylig et gjesteinnlegg i Stavanger Aftenblad om den amerikanske grunnloven.


Hilmar Mjelde
er statsviter og forsker ved forskningsinstituttet NORCE. Han innehar en doktorgrad i sammenliknende politikk fra UiB og skrev
nylig en kommentar på forskersonen.no om den politiske ustabiliteten i USA.


Jens Elmelund Kjeldsen
er professor ved Universitetet i Bergen (UiB). Han er utdannet ved Institut for Retorik på Københavs Universitet (KU) og har skrevet sin doktorgrad ved institutt for medievitenskap på UiB om visuell retorikk.

Foto:
Brett Davis

Go to webpage

Event info.

Bergen Global
Jekteviksbakken 31, Bergen

27.01.2021
09:30
English
Add to calendar 27.01.2021, 27.01.2021

Bergen Global is a joint initiative between the University of Bergen and Chr. Michelsen Institute that addresses global challenges.