Afghanistan forklart

24.09.2021 09:30 - English

Arne Strand (CMI) og Torunn Wimpelmann (CMI) i samtale med Thor Olav Iversen (UiB).

Etter to av de mest dramatiske månedene i landets nyere historie sitter Taliban igjen med all makt i Afghanistan. Til tross for 20 år med enorme investeringer i den vestlig støttede regjeringen og i afghanske sikkerhetsstyrker kollapset alt tilsynelatende over natten. Hvordan kunne dette skje? I hvilken grad representerer Taliban den afghanske befolkningen, og hva er utsiktene for fred nå? Hvordan ser situasjonen ut for landets kvinner, og for etniske og religiøse minoriteter? Vi diskuterer utviklingen i Afghanistan og hva som kan skje fremover.


Arne Strand, forskningsleder CMI og
Torunn Wimpelmann, forskningsleder CMI i samtale med
Thor Olav Iversen, doktorgradsstipendiat ved Senter for vitenskapsteori ved UiB.

Velkommen til frokost i Jekteviksbakken 31
eller bli med digitalt på Zoom.

Fred og konflikt er tema for Forskningsdagene i år. I Bergen svarer vi med å sette fokus på fire pågående konflikter, alle med ulike komplekse historiske årsaker som kan være vanskelige å få oversikt over. Gjennom fire frokostmøter i Bergen Global får du sjansen til kjapt påfyll på hva som foregår i Etiopia, Sudan, Mosambik og Afghanistan. Benk deg med kaffekoppen foran skjermen eller møt opp til enkel frokostservering i Jekteviksbakken 31. Forskere med førstehåndskjennskap til disse landene vil gi deg kunnskapen du trenger for å forstå hva som egentlig foregår.

«Fire konflikter forklart» er et Samarbeid mellom Bergen Global og Forskningsdagene i Bergen.
Samleside om alle arrangmentene her.

Go to webpage

Event info.

Bergen Global
Jekteviksbakken 31, Bergen

24.09.2021
09:30
English
Add to calendar 24.09.2021, 24.09.2021

Bergen Global is a joint initiative between the University of Bergen and Chr. Michelsen Institute that addresses global challenges.